ZOTKINI TALENTI 2019

V soboto, 08. 06. 2019, je ob 16. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala slavnostna podelitev zlatih priznanj najboljšim učencem iz tekmovanj, ki jih organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenija (ZOTKS).

Na podelitev sta bila povabljena tudi naš učenec Tian Filipovič iz 5. razreda in njegova mentorica Ana Cencelj. Tian si je na državnem tekmovanju FESTIVAL INOVATIVNIH TEHNOLOGIJ v programiranju SCRATCH (4., 5. razred), na katerem je sodelovalo 1124 tekmovalcev s 76 šol, delil 1. mesto v državi. 

“Vredno je drzno razmišljati. Talenti ste tisti, ki boste vlekli voz napredka naprej. Naša dolžnost pa je, da vam omogočimo, da razvijate svoje potenciale. Vzgoja talentov, ki bodo delovali v dobro človeštva, je naša skupna družbena odgovornost,” je na prireditvi Zotkini talenti 2019 v organizaciji Zveza za tehnično kulturo Slovenije – ZOTKS poudaril minister dr. Jernej Pikalo ter izrekel iskrene čestitke in zahvale tako tekmovalcem kot tudi njihovih mentorjem in staršem.

Tianu čestitamo in mu želimo veliko radovednosti in vztrajnosti pri programiranju še naprej.

Dostopnost