Uradni rezultati 3. mednarodnega likovnega natečaja »OTROŠKA GRAFIKA« »POD SVOBODNIM SONCEM« v organizaciji OŠ Prule.

Natečaj je bil razpisan od 17. novembra 2021 do 30. junija 2022 in v tem času je na šolo prispelo

 1092 originalnih grafičnih listov otrok v starosti od 6 do 16 let iz Slovenije in petih tujih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Poljske in Rusije.

1026 avtorjev iz 87 osnovnih šol in likovnih ustanov je s pomočjo 106 mentorjev poskušalo ujeti zanimive trenutke, dogodke ali doživetja na tematiko »Pod svobodnim soncem«,

Mednarodna strokovna komisija je pregledala vsa prispela dela, ki so bila razvrščena v treh starostnih kategorijah (5 – 8 let, 9 – 12 let, 13 – 16 let) in izločila tista, ki niso ustrezala razpisanim pogojem. V nadaljevanju je sledil izbor del za razstavo, med katerimi je komisija izbrala dela za zlate in srebrne plakete in dela za priznanja za posebne dosežke za šole s prilagojenim programom. Avtorji ostalih razstavljenih del prejmejo bronasto priznanje za kvalitetno likovno delo, mentorjih vseh razstavljenih del pa potrdilo o sodelovanju in o dosežkih svojih učencev.

Med nagrajenci so bili tudi učenci naše šole in sicer:

                       

 

Vsem nagrajencem ISKRENE ČESTITKE!

Mentorica Breda Bračko

 

Odprtje likovne razstave »Otroška grafika« bo s podelitvijo plaket in priznanj potekalo v petek, 2. decembra 2022, ob 17.00 v Galeriji OŠ Prule, Prule 13, Ljubljana.

Dostopnost