5. srečanje mladih planincev Planinskega krožka OŠ Griže in POŠ Liboje

V soboto, 20. 04. 2024, smo se člani planinskega krožka v spremstvu članov PD Zabukovica podali že na 5. pohod v tem šolskem letu. Kljub malo nižjim temperaturam, nas je obdajalo lepo spomladansko vzdušje.

Učenci OŠ Griž in POŠ Liboje smo se zbrali pri kmetiji Špajzer v Pongracu. Pot nas je peljala skozi gozd in travnik, kjer smo občudovali lepe spomladansko obarvane rastline. Ker je bila tokrat pot daljša, smo se večkrat ustavili za požirek vode. Daljši postanek je sledil pri Planinskem domu na Kalu, kjer so se učenci najprej odžejali s toplim čajem, pojedli malico iz nahrbtnika ter si v planinski dnevnik odtisnili žig. Na Kalu je potekala tekaška prireditev HRASTNIK TRAIL, zato so se učenci pridružili ostalim navijačem in z veseljem spodbujali udeležence k čim uspešnejši uvrstitvi. Za konec je sledilo še nekaj časa za igro in fotografiranje. Kmalu je napočil čas za odhod proti izhodiščni točki, zato smo se odločili, da se povzpnemo še na vrh Kala in nato pot nadaljujemo v dolino. Na poti proti izhodiščni točki smo si krajšali čas z nabiranjem cvetja in igranjem na regratova stebla, kar nas je naučil planinski vodnik Volodja Gote.

Ker je bil to naš predzadnji izlet v tem šolskem letu, že komaj čakamo, da izvemo, kam nas pot ponese na zadnjem pohodu.

Mentorici krožka: Tjaša Centrih in Gabrijela Gajšek

 

Dostopnost