Mažoretke iz Liboj zlate

Na državnem prvenstvu Mažoretne zveze Slovenije, ki je potekalo 7. in 8. maja 2016 v Novem mestu, je sodelovala tudi Mažoretna skupina Liboje. Skupina je bila ustanovljena marca 2013, vodi jo Alenka Polšak. Na tem tekmovanju so libojske mažoretke osvojile veliko žlahtnih odličij.

V soboto, 7. maja 2016, so se najprej pomerile v disciplini Prvi korak. Tekmovalo je 13 deklic starih do 10 let. Vsaka zase je morala pred sodniki nastopiti po točno predpisanem vzorcu na obvezno glasbo. Njihov uspeh je presenetil prav vse. Deklice so osvojile 7 zlatih in 6 srebrnih medalj.

Srebrno medaljo so prejele Ajda Pinter, Beti Lukež, Hana Požin, Lara Kosar, Laura Krulec in Živa Salamun. Zlato medaljo so osvojile Doris Rom Ojsteršek, Eva Črešnovar, Lana Toplak, Mia Gluhak, Natalija Sušnik, Neža Šanca in Tia Tesić.

Trenerki uspešnih deklet sta Tamara Kralj in Nika Polšak z mentorico Alenko Polšak.
V nedeljo, 8. maja 2016, je potekalo tekmovanje skupin. Mažoretke iz Liboj so tekmovale v kategoriji kadet pom-pom (ples s cofki). Za najvišja mesta se je potegovalo kar 5 prijavljenih skupin.  Mažoretna skupin iz Liboj je osvojila zlato medaljo. Dekleta, ki so postale državne prvakinje, so: Beti Lukež, Mia Gluhak, Natalija Sušnik, Lana Toplak, Tia Tešić, Lara Kosar, Suzana Markuš, Saša Kerle, Timea Orter, Katjuša Feldin, Tjaša Skerlovnik, Brina Lukež, Nika Polšak ter Doris Rom Ojsteršek in Tjaša Toplak kot rezervi. Njihova trenerka je Tamara Kralj.

Bravo dekleta!!!

Dostopnost