SIMBIOZA ŠOLA 2016

Naša šola se je tudi v letošnjem šolskem letu uspešno vključila v mrežo 127 osnovnih in srednjih šol po Sloveniji, ki so prejele naziv SIMBIOZA ŠOLA. Kot prostovoljci so učenci že tretje leto zapored predajali starejšim svoje računalniško znanje. Letos smo naredili še korak naprej, saj smo se priključili projektu SIMBIOZA GIBA; z gibalnimi in športnimi aktivnostmi smo dokazali, da je gibanje z dedki in babicami lahko zabavno.

V sklopu projekta je potekal tudi nagradni natečaj za najboljšo risbo, literarni in videoprispevek. V vseh treh kategorijah so sodelovali tudi naši učenci in prejeli kar štiri nagrade.

V kategoriji za najboljšo risbo je nagrado za 3. mesto prejel Aljaž Kalšek iz POŠ Liboje.

V kategoriji za najboljši literarni prispevek sta sodelovala dva učenca POŠ Liboje in oba sta prejela nagrado. Alen Kuret je s svojim spisom “Moja babica je še v formi” osvojil tretjo nagrado. Živa Zorko pa je s svojo pesmico “Čaronalnik”, ki jo je na slavnostni prireditvi tudi prebrala, osvojila prvo nagrado e-bralnik.

Vsi trije prispevki so nastali pod mentorstvom učiteljice Petre Steiner.

Sledila je podelitev nagrad za najboljši video. V kategoriji najboljši video je pod mentorstvom učiteljice Ane Cencelj sodeloval učenec Matija Goršek iz OŠ Griže. S svojim videom je prepričal žirijo in zmagal. Za nagrado je prejel digitalni fotoaparat.

Slavnostna podelitev nazivov SIMBIOZA ŠOLA in nagrad je potekala včeraj, 16. 05. 2016, v Portorožu, v sklopu Microsoft NT konference.

Še enkrat hvala vsem prostovoljcem in čestitke nagrajencem

Dostopnost