6. Unescov projekt – RAZPIS

Pomen gozdov je mnogovrsten.

Gozd preprečuje odnašanje rodovitne prsti in zemeljske plazove, zadržuje veter, čisti zrak, zadržuje vlago v ozračju in toploto, predstavlja prostor, kjer se lahko rekreiramo in notranje umirimo, v njem nabiramo gozdne sadeže in plodove, sekamo les …

V njem živijo različna živa bitja v različnih gozdnih plasteh. Za potrebe spoznavanja tega raznolikega in pomembnega življenjskega okolja ima naša šola urejeno gozdno učno pot Hrastje, ki se razprostira na površini šestih hektarov.

Raznolikost gozdne učne poti Hrastje bomo spoznavali v skupnem druženju v sredo, 5. 10. 2016, v okviru 6. mednarodnega Unescovega projekta Pletemo niti mreže na gozdni učni poti Hrastje. K sodelovanju vabimo Unescove vrtce, osnovne in šole ter vzgojnoizobraževalne ustanove Spodnje Savinjske doline.

Dan bomo začeli s sprejemom udeležencev in uvodnim pozdravom v telovadnici šole. Sledi delo v delavnicah, po kosilu pa skupno druženje v letnem gledališču Limberk.

Mentorji sodelujočih šol boste v času poteka delavnic obiskali Bio park Vrbje in ribnik Vrbje, kolikor se boste za ponujen program odločili.

K sodelovanju in skupnemu ustvarjanju pa vabljeni sodelujoči otroci, učenci in dijaki, vsak na svoj način.

Celoten razpis in prijavnice so dostopne na spodnjih povezavah.

Razpis 6. mednarodnega Unescovega projekta Pletemo niti mreže na gozdni učni poti Hrastje

Prijavnica za sodelujoče osnovne in srednje šole.

Prijavnica za sodelujoče vrtce.

Dostopnost