Zlata plaketa na 2. mednarodni likovni razstavi OTROŠKA GRAFIKA

V sredo, 12. oktobra 2016, je bila  v Galeriji OŠ Prule otvoritev 2. mednarodne likovne razstave OTROŠKA GRAFIKA, na kateri  je s svojimi grafikami  sodelovalo tudi 15 učencev naše šole pod mentorstvom Brede Bračko.

Natečaj je bil razpisan od 20. novembra 2015 do 31. maja 2016 in v tem času je na šolo prispelo 794 originalnih grafičnih listov otrok v starosti od 6 do 15 let iz Slovenije in petih tujih držav: Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Poljske in Latvije.

Komisija  v mednarodni sestavi je med prispelimi grafikami iz treh starostnih skupin, izbrala 97 del za razstavo,  nato pa je sledil še ožji izbor za zlate in srebrne plakete in praktične nagrade. Avtorji razstavljenih del  in njihovi mentorji so prejeli  priznanja za kvalitetno likovno delo, v okviru razstave pa je bil izdan tudi katalog nagrajenih del.

Med nagrajenci so bili tudi naši učenci in sicer:

Laura Dolenc – zlata plaketa

Evelina Užmah, Tilen Metelko in Jaka Verdev – bronasto priznanje za kvalitetno likovno delo.

Potrdilo za sodelovanje na 2. mednarodnem likovnem natečaju OTROŠKA GRAFIKA pa so prejeli: Lovro Brecl, Jan Krk, Saša Kerle, David Martinovič,Tim Polavder, Lana Mohorko Gmajnič, Nadja Ogris, Mark Pihlar, Nuša Rogl, Eva Krušnik in Jaka Markovič.

Vsem nagrajencem razstavljalcem in tudi sodelujočim iskrene čestitke!

Razstava bo na ogled do konca januarja 2017 vsak prvi četrtek v mesecu med 16.00 in 19.00, izven tega časa pa po dogovoru na 01/251 84 68.

Dostopnost