Svetovni dan VARNE RABE INTERNETA na OŠ Griže

Na šestih od sedmih celin je vsako leto organiziranih na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij. Od leta 2004, ko je Dan varne rabe interneta  potekal prvič, je znatno prerastel evropske geografske meje in ga sedaj praznujejo že v več kot 100 državah po celem svetu, od Brazilije do Japonske in Kenije.

Slogan letošnjega dneva na mednarodni ravni je Skupaj spremenimo internet na bolje. Na OŠ Griže smo skupaj z ostalimi osnovnimi šolami v Sloveniji namenili pozornost vprašanju kulturnega vedenja v komunikacijah prek spleta, spletni etiki in prijaznosti do drugih uporabnikov interneta. 

Učenci 3. triade so v ponedeljek, 06. 02. 2017, spremljali online debato o kulturi na internetu s komikom Pižamo. Skupaj s strokovnjakom dr. Benjaminom Lesjakom sta odgovorila na vprašanja učencev na temo lepega vedenja na internetu, kot na primer: Je sploh treba biti tudi na internetu kulturen? Si lahko na internetu kul in kulturen hkrati? Kakšno vedenje na internetu je nekulturno? Obstaja tudi spletni in mobilni bonton?

Učenci 5. in 6. razredov pa so v torek, 07. 02. 2017, v delavnicah ocenjevali pomembnost napotkov za kulturno obnašanje in komuniciranje na spletu in pri uporabi mobilnih naprav.

Dostopnost