TEKMOVANJE IZ ANGLEŠČINE ZA SEDMOŠOLCE

Tudi letošnje šolsko leto so bili učenci sedmih razredov zelo ustvarjalni v angleškem jeziku.

Letošnja tema je bila regionalna oz. lokalna z naslovom FIND AND SEEK. Učenci se prelevijo v vodiče in angleško govoreče turiste, ki se podajo na lov na skrite zaklade v domačem kraju. V dogajanje se lahko vpletajo anekdote, kako so turisti prišli v določen kraj, kulturni šok, ki ga izzovejo lokalni običaji, in drugi kreativni zapleti. Namen letošnje teme je pokazati pestrost in lepote domačega okolja, ki lahko zajemajo kulturne in naravne znamenitosti, običaje, kulinariko, celo festivale in kulturne dogodke, pri vsem tem pa pomaga angleščina kot sodobna »lingua franca«.

Na šolski ravni je sodelovalo 18 učencev, ki so bili razdeljeni v 4 skupine, na državno raven pa so se lahko uvrstile le 3 skupine.

Na šolski ravni so poleg ostalih skupin sodelovali še: Andraž Bahč, Urban Dolinar, Nejc Železnik in Jaka Kveder (film z naslovom The Vrbje Lake), mentorica Polona Jelen.

Na državno raven so se uvrstili:

  • skupina: Gaj Potočnik, Iza Teršek, Iva Lebar, Jernej Gračner in Rožle Kot (film z naslovom An Adventure in The Pekel Cave), mentorica Polona Jelen.
  • skupina: Pia Krušnik, Žiga Šlatau, Nika Oblak, Nik Holešek, Tia Tešič (film z naslovom Ghostbusters), mentorica: Valentina Uplaznik Tičič
  • skupina: Nika Švencbir, Maša Hacin, Filip Krajnc, David Jelen (film z naslovom The vampire story), mentorica: Valentina Uplaznik Tičič

Naši učenci so bili na DRŽAVNI RAVNI zelo uspešni.

Skupina učencev, ki jo sestavljajo Pia Krušnik, Žiga Šlatau, Nika Oblak, Nik Holešek, Tia Tešič z mentorico Valentino Uplaznik Tičič, je usvojila BRONASTO PRIZNANJE.

Skupina učencev, ki jo sestavljajo Gaj Potočnik, Iza Teršek, Iva Lebar, Jernej Gračner in Rožle Kot z mentorico Polono Jelen, je usvojila ZLATO PRIZNANJE.

Čestitava vsem sodelujočim učencem za trud, delo in priznanja!

Mentorici: Polona Jelen in Valentina Uplaznik Tičič

https://www.iatefl.si/

Dostopnost