NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2019

 

 

Letošnji, drugi Nacionalni mesec skupnega branja 2019, bo potekal od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 13. oktobra (zaključek ®Tedna otroka).  Več o projektu si lahko preberete na spletni strani https://nmsb.pismen.si/.

Tudi na šoli bomo obeležili ta mesec z naslednjimi aktivnostmi:

 

  1. oktober 2019

 BRALNI ZAKLAD

Med učenci od 1. do 3. razreda bo tekom šolskega leta krožila torbica, v kateri bo leposlovna knjiga, poučna knjiga za učenca in za starša, serijska publikacija za učenca ter zvezek, v katerem bodo lahko otroci in starši pisali vtise in občutja ob branju in prebiranju knjig in revij v torbici.

Izvaja: Breda Veber in razredničarke 1. – 3. r.

 

  1. oktober 2019

 PLETEMO NITI MREŽE Z JUBILEJEM UNESCA NA ŠOLI

KAMIŠIBAJ – starodavno japonsko gledališče.

Ob zgodbi bomo povezali likovno ustvarjanje, umetnost pripovedovanja, petja in nastopanja, saj z gledališčem ohranjamo živo pripovedovanje v besedi in sliki. Kamišibaj spodbuja učenca k samostojnemu iskanju rešitve ustvarjanja, sam ilustrira ter nastopa.

Izvaja: Breda Veber

 

  1. 9. – 13. 10. 2019

 MOJA KNJIŽNA KAZALKA POTUJE PO SVETU

Z učenci podaljšanega bivanja bomo v času NMSB izdelali knjižne kazalke, ki bodo namenjene učencem na drugi strani sveta. Preden bodo “odpotovale” daleč stran, bodo na ogled v avli šole v času Unescovega projekta.

Izvaja: Polona Jelen in učitelji v OPB

 

 

oktober 2019

 MEDGENERACIJSKO BRANJE

 Tudi letošnje šolsko leto bomo brali skupaj z babicami in dedki. Tokrat nas bo povezala knjiga Lučke Kajfež Bogataj z naslovom Planet, ki ne raste. Ob srečanju bomo izmenjali mnenja in misli, ki se nam bodo utrnile med branjem in po njem.

Izvaja: Breda Veber

 

 

Dostopnost