Vsakdo potrebuje druge ljudi, ki mu bodo pomagali uresničiti sanje …

Spoštovani starši!

Bliža se praznični, novoletni čas. Prižgane lučke že osvetljujejo hiše, ulice, vasi, mesta in ustvarjajo čas pričakovanj in želja. Naše misli dobivajo prosto pot. Ne dovolijo, da jih obremenjuje realnost življenja. Dobivajo krila in vzbujajo upanje, da se uresničijo vsakemu izmed nas, našim bližnjim, našim otrokom …

A žal so časi in situacije v zadnjem času vse prevečkrat takšni, da se z ugašanjem lučk pogrezajo v temo otroške želje, četudi tiste najbolj skromne. Vse več je družin, ki so se znašle v hujši socialni in finančni stiski, ki obremenjuje tudi stanje duha v družini. Skrbi nas, da bo v prihodnje takšnih primerov še več, zato se bodo potrebe po pomoči še povečevale.

Zaposleni se trudimo iskati dodatne možnosti za pridobitev novih denarnih sredstev za naš šolski sklad. V Upravnem odboru Šolskega sklada OŠ Griže smo veseli dosedanjih odzivov na prošnje, saj so/ste nam priskočili na pomoč in donirali denarna sredstva, tudi predmete. Hvala Vsem.

Verjamemo, da nam boste ponovno priskočili na pomoč, seveda vsak po svojih zmožnostih. Ena od priložnosti je že kar Dobrodelna prireditev ob jubileju Unesca na šoli, ki jo organiziramo v četrtek, 19. decembra 2019, ob 18. uri v telovadnici šole. Na njej bomo zbirali »dobrovoljne« prispevke.

Če vam finančne možnosti dopuščajo, lahko denarna sredstva nakažete tudi na spodaj zapisano številko TRR**, pri tem ne pozabite zapisati namen nakazila. Zbrani denar od donacij bomo namenili Šolskemu skladu OŠ Griže.

Zaposleni se trudimo, da otroci spoznavajo vrednoto solidarnosti, jo ponotranjijo in po svojih zmožnostih kot učenci in kasneje kot odrasle osebe sodelujejo v humanitarnih in zbiralnih akcijah. Prav s tem razlogom skozi celo šolsko leto zbiramo odpadni papir in kartuše, smo »prostovoljci« v različnih oblikah medsebojnega sodelovanja in vključevanja v ožjo in širšo lokalno skupnost. V mesecu decembru pa smo se učenci in zaposleni vključili še v humanitarno akcijo #ENOSTAVNOČLOVEK.

Za namenjena denarna sredstva se Vam v imenu učencev in kolektiva OŠ Griže od srca zahvaljujemo.

…vsi potrebujemo drug drugega

Marija Vaš, predsednica UO ŠS OŠ Griže                                            Marija Pavčnik, ravnateljica

 

**Številka TRR: 01390-6030687671, namen plačila – »donacija za šolski sklad«.**

 (Z donatorjem podpišemo donatorsko pogodbo. Le ta je objavljena na spletni strani šole pod zavihkom »Obrazci«.)

Dostopnost