EKSKURZIJA V LONDON

Zadnjega novembra smo učenci OŠ Griže odšli na nepozabno 3-dnevno ekskurzijo v London.

Ko smo prispeli v hotel in odložili stvari, smo se s podzemno železnico odpravili v center Londona in najprej obiskali British Museum, kjer smo si ogledali različne predmete iz antike, med njimi celo mumije, stare skoraj 5.500 let. Nato smo videli tudi London Eye in enega izmed večjih odprtih trgov v Londonu – Trafalgar Square. Dan smo zaključili s skupinsko fotografijo na vedno živahnem Piccadilly Circusu in individualno večerjo. Potem smo se vrnili v hotel in odšli spat.

Naslednji dan po zajtrku smo se z avtomatsko vodeno nadzemno železnico zapeljali do enih izmed najvišjih stolpnic Londona, do finančnega središča Canary Wharf, kjer smo spoznali življenje tega dela Londona. Sledila je vožnja s katamaranom, s katerega smo si ogledali londonske znamenitosti še z rečne perspektive. Potem smo šli pogledat  The Tower of London, kjer smo se poučili o zgodovini kraljeve palače.  Zraven smo videli tudi edinstven dvižni most The Tower Bridge ter najvišje poslovno-stanovanjsko stolpnico v zahodni Evropi – The Shard of Glass. Šli smo mimo Harry Potterjevega perona 9 ¾ na King’s Cross St. Pancras postaji.  Sprehodili smo se skozi najstarejši kraljevi St. James’s Park do uradnega londonskega domovanja kraljice Elizabete II. – Buckinghamske palače. Nato smo se odpravili do muzeja voščenih lutk Madame Tussauds v svet mode, glamurja in znanih osebnosti ter skočili v znameniti, črni, londonski taxi, ki nas je popeljal skozi zgodovino mesta. Prevzeti od zvezdnikov smo šli še v Camden Town, kjer smo si lahko privoščili manjši »spending spree«. Dan smo zaključili v slovitem West End-u in obiskali China Town, kjer smo imeli občutek, kot da uživamo na Kitajskem.

Zadnji dan smo se s podzemno odpeljali v The City in si ogledali zunanjost Pavlove katedrale, sprehodili do Milenijskega  mostu in videli Shakespearjevo gledališče. Polni lepih doživetij in novih spoznanj smo Londonu pomahali v slovo.

PIA in IZA, 8.r.

Dostopnost