Simbioza Skupnosti

Griže, 10. 12. 2020

Dragi učenci od 6. do 9.razreda,

v teh hladnih dneh, ko se zdi, da dobrih novic kar primanjkuje, vseeno ne smemo pozabiti na naše najranljivejše skupine, ki bodo v teh dneh še bolj potrebne kančka upanja in dobre volje. Mislim seveda na naše starejše občane, babice, dedke, prababice, starejše sosede in še koga, ki bo v teh časih potreboval kakšno dobro misel ali dejanje, ki mu bo polepšal dan. Če smo jih lansko in predlansko leto lahko povabili v svoje vrste na uro športne vzgoje, na računalniški tečaj in druge oblike druženja, je letos situacija popolnoma drugačna – šole, vrtci, domovi za starejše ostajajo zaprti in zavedamo se, da organizacija takih aktivnosti ni mogoča niti ni dovoljena. Kljub temu smo se v timu Simbioza skupnosti odločili, da bomo praznikom vseeno dodali ščepec domačnosti in medgeneracijskega druženja. Vabimo vas, da se nam pri tem pridružite tudi vi! 

Kako? Enostavno: delite z nami recepte za najbolj slastne piškote, kolače, druge slaščice ali jedi, ki vas spomnijo na prijeten čas, ki ste ga preživeli v krogu svojih babic in dedkov. Prosimo vas, da z nami delite recepte, pokličite jih in si zapišite recepte, če imate čas in voljo, jih lahko seveda ovekovečite (narišete, fotografirate, podrobno opišete) cel postopek izdelave, mi pa obljubimo, da bomo vse recepte objavili na spletni strani šole pod zavihek Simbioza Skupnosti.

Spremljajte naše objave na spletni strani šole, v tem šolskem letu za vas pripravljamo številne aktivnosti, pri katerih boste lahko sodelovali. V spomladanskih mesecih, ko se situacija izboljša, pa upamo tudi na kakšno medgeneracijsko druženje tudi v živo.

Izdelke pošljite najkasneje do 15. 1. 2021 na: monika.pinter@os-grize.si

Koordinator projekta: Monika Pinter

Dostopnost