Pohod na Bukovico in Hom

Pa smo začeli… S pohodi namreč.

Učenci 1. triade, vpisani v planinski krožek so že komaj čakali, da se povzpnemo na kakšen bližnji hrib. V septembru, žal, to ni bilo izvedljivo, v oktobru pa smo prav zares začeli. Gospa Štefka Urh, vodnica PD Zabukovica je bila takoj za to, da se nam pridruži in nas varno vodi po planinskih poteh.

V soboto, 9. 10. 2021, smo se že zjutraj razveselili sonca, ki je pregnalo vse dvome, da pohod ne bi uspel. Pred OŠ se je zbralo osem »prvčkov« in trije tretješolci. Za prvo »turo« smo vzeli Bukovico. Pot ni bila naporna, niti ne spolzka. Dvigovali smo noge in se izogibali koreninam. Na koči nas je malica iz nahrbtnika okrepčala in tudi izmenjava sladkarij je dobro stekla. V gozdu smo imeli čas še za ustvarjalno sestavljanje slik iz naravnih materialov, nato pa smo veselo odkorakali v dolino.

Naslednjo soboto, 16. 10. 2021, smo se z drugošolci priključili na 41. tradicionalnem pohodu na Hom. Veseli povabila PD Zabukovica, na koči podarjene malice, čudovitega razgleda in spodbudnih besed ekipe spremljevalcev učiteljice Alenke Turk smo brez težav premagali vzpone in se varno vrnili do šole, kjer so otroke pričakali starši.

Dobra volja, vesela družba in zavedanje, da s hojo poskrbimo tudi za svoje zdravje že komaj čakamo na naslednje podvige.

Tjaša Centrih, mentorica planinskega krožka

 

Dostopnost