»Nocoj, na poseben ta večer …«

In res je bil. Po nekaj letih, ko se učenci niso mogli predstaviti javnosti, in 10 letih po otvoritvi nove šole in vrtca v Grižah, je ponovno sijalo v očeh učencev, učiteljev in staršev OŠ Griže in POŠ Liboje.

V četrtek, 8. decembra, smo pripravili praznični bazar in koncert, z izkupičkom od obeh dogodkov pa smo napolnili šolski sklad. Učenci so na tehniškem dnevu, nekaj dni pred osrednjim dogodkom, pokazali vso kreativnost in domišljijo ter ustvarili čudovite izdelke, ki so jih razstavili in prodajali na prazničnem bazarju. V šolski telovadnici pa se je ob 18. uri pričel spektakel, na katerem so se v soju luči in igre vil ter škratkov predstavili pevci in plesalci griškega vrtca, centralne in podružnične šole ter gosti – starši naših učencev, ki so prav tako obiskovali obe šoli.

Ob odhodu iz športne dvorane so bile oči obiskovalcev od navdušenja in ponosa solzne, iskrilo se je tudi v očeh vseh nastopajočih. Čudovit občutek je narediti dobro delo, čudovit občutek je podariti del sebe in čudovito je nositi srce na dlani. Res je bil poseben večer, hvala vsem in vsakemu posebej, ki je k temu pripomogel.

 

Polona Jelen,

vodja Čarobne pravljice

Foto: Rožle Kot
Dostopnost