TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 17. 11. 2023, obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je bil letos že trinajsti po vrsti. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil:  »Zajtrk s kruhom – super dan!«

Skupaj z vrtcem smo si zjutraj privoščili okusen zajtrk, ki so ga sestavljale naslednje jedi: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Vse sestavine slovenskega zajtrka so bile pridelane izključno na območju Slovenije. Učenci so se ob zajtrku seznanili s tem, kako pomembno je uživati lokalno pridelano hrano, pogovarjali so se o pomenu rednega zajtrkovanja in o tem kakšen naj bo zdrav zajtrk. Prav tako je letos mednarodni dan prosa, zato so nekaj besed namenili tudi tem žitu.

Kot vsako leto so tudi letos učenci pripravili plakat na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je bil obešen v avli šole. Pri čebelarskem krožku so učenci izdelali čudovit panj s čebelami in plakat, na katerem je predstavljen razvoj čebele. Pri svojem delu so bili izjemno izvirni. Prav tako smo se ob tem dogodku zopet opomnili, kako pomembne so čebele za nas in naš obstoj.

S Tradicionalnim slovenskim zajtrkom spoznavamo po

IMG_1082

Slika 1 of 8

men zajtrka  za dober začetek dneva. Naj se vsak dan začne z zdravim zajtrkom. Dober tek.

Dostopnost