VEČER BRANJA OD 1. DO 5. RAZREDA

V sredo, 24. 4. 2024, je na šoli potekal Večer branja. Učence je v razredih pričakalo posebno vzdušje, ki so ga s svečkami in glasbo pričarale njihove razredničarke.

Tema letošnjega večera so bile vrednote in sobivanje (prijateljstvo, medsebojna pomoč, poštenost, spoštovanje…). Učenci prvega razreda so prebirali knjigo Gobje prigode pisateljice Ize Cedilnik Štrukelj. Učenci 5. in 4. razreda so brali knjigo Ferija Lainščka – Na dvorišču ni ograje.

Učenci 3. a razreda z razredničarko Petro Župevc so učence 2. razreda povabili na ogled igranih prizorov iz pravljice Sapramiška in Škrat Kuzma, pisateljice Svetlane Makarovič. To je bila tudi iztočnica za nadaljnje poustvarjanje in razmišljanje o prebranih knjigah.

Večer smo nadaljevali s poustvarjanjem na likovnem, literarnem in dramskem področju ter ga zaključili s prebiranjem svojih najljubših knjig.

Bralni večer je lepa popestritev vsakodnevnega branja, kar nam zgovorno pokažejo zadovoljni pogledi učencev, mi pa upamo, da jih še močneje navdušimo nad branjem in odkrivanjem knjižnih skrivnosti.

Zapisala Monika Pinter

20240424_175434

Slika 1 of 16

Dostopnost