Četrti in peti dan zimske šole v naravi

Četrti dan smo imeli vsi učenci še zadnji trening v Kranjski gori, popoldne pa smo se odpravili v Tamar. Zadnji dan smo pospravili sobe in začeli s tekmo v veleslalomu. Učenci so pokazali veliko novega znanja in dosegli vrhunske rezultate.

Tretji dan smo se prebudili v zasneženo zimsko jutro. Obilica novo zapadlega snega nas ni zaustavila pri pridobivanju novega smučarskega znanja. Popoldan smo se seznanili z napravami v fitness dvorani. Zvečer pa smo si ogledali muzej smučarskih skokov in se seznanili z zgodovino le teh. Nenazadnje je naš dom ta teden Planica.

Druga dan je bil za šestošolce zelo športno obarvan. Dan smo pričeli z jutranjo telovadbo in zajtrkom, nato pa smo se odpravili na smučišče. Po kosilu smo spoznali osnovne tehnike teka na smučeh. Vseskozi nas je obdajal lep razgled na smučarske skakalnice. Zvečer pa smo se z lučkami podali na nočni pohod. Vsi se veselimo novega dne.

Šestošolci so se danes, 15. 02. 2016 odpravili v zimsko šolo v naravi. Po namestitvi v dom Planica in pregledu smučarske opreme so se učenci  že prvi dan odpravili na smučišče, kjer so se preizkusili v smučanju. Po dveh urah smučanja so spoznali pravila za varno vožnjo na smučišču. Pred spanjem pa je sledilo še zanimivo predavanje o gorništvu.

Dostopnost