Nagovor ravnateljice

»Zadovoljstvo je kot kamen modrosti, ki vse, česar se dotakne, spremeni v zlato.«

angleški pregovor

 

Spoštovani učenci, sodelavci, starši!

 

Jutranje meglice, rosna trava in vonj po obranem hmelju nas opominjajo, da se poletje preveša v jesen. Ptice se bodo pričele zbirati v jate in mi se bomo, kot dobri prijatelji, ponovno srečevali v novem šolskem letu. Naša življenja se bodo zopet prepletla in pustila v nas sledi, ki jih bomo s sabo nosili vse življenje.

 

Najbolj svetleče bodo zagotovo oči prvošolcev. V šolske klopi OŠ Griže bo sedlo 29, na POŠ Liboje pa 5 radovednežev. Prav tako bo leto vznemirljivo za devetošolce, ki zaključujejo šolanje in počasi prestopajo prag odraslosti. Prav vsi pa novo šolsko leto pričenjamo z željami, upi in strahovi. Zase in drug za drugega si želimo, da bi bili uspešni, zadovoljni in bi se dobro počutili. Vse to pa ne pride samo od sebe, ampak le s sodelovanjem, medsebojnim razumevanjem in strpnostjo.

 

Novo šolsko leto je nadaljevanje tistega, kar smo gradili v preteklosti in kar si želimo za prihodnost. Zato, dragi starši, spodbujajte svoje otroke, predvsem pa jim bodite vzor. Ne počnite stvari namesto njih, saj jih s tem prikrajšate za možnost učenja iz lastnih izkušenj. Stojte nekje ob strani, če vas bodo potrebovali. Pustite jim, da so radovedni, predvsem pa jim dovolite, da so otroci.

 

Spoštovane sodelavke in sodelavci, verjamem, da boste s strokovnostjo in človeško toplino uspešno vodili pedagoški proces. Delajte še naprej s srcem, spodbujajte učence in poiščite v njih tisto najboljše in najlepše.

 

Novo šolsko let nam prinaša svežino in premnoge zastavljene cilje. S skupnimi močmi in zaupanjem jih bomo tudi uresničili.

 

Marija Pavčnik, ravnateljica