Prešernovanje na naši šoli

Slovenski kulturni praznik smo 7. 2. 2018 obeležili na poseben način. Najprej so učenci 7.a z razredničarko pripravili radijsko oddajo na temo kulturnega praznika, nato pa je sledila izmenjava kulturnega programa med dvema razredoma. Nekateri so napisali…

Učenci 8.a in 9.a  smo si za največji kulturni praznik pripravili kviz. 8.a je za učence 9.a pripravil kviz o Prešernu, 9.a pa za nasprotnike kviz o šolskem redu. Izkazalo se je, da učencih obeh razredov dobro obvladajo omenjeno tematiko. Trudile so se vse skupine, le najboljšim pa je uspelo zmagati.

6.a je ob kulturnem prazniku uprizoril dramsko igro o svobodi, v kateri je bila poleg igre prisotna tudi pesem. 7.b pa se je z recitacijami, dramsko igro, petjem in instrumentalno točko poklonil največjemu pesniku.

7.a razred je pripravil kulturni program 5.a razredu. Nija je na violino zaigrala  slovensko himno, s kvizom smo se pomerili o  znanju o dr. Francetu Prešernu, učenci so deklamirali pesem Ob železni cesti,  celo zaplesali so Dunajski valček, na koncu pa so vse prisotne pogostili  s slastnimi,  doma pripravljenimi mufini.  Tudi 5. a je pripravil pester dramski program. Tako učenci, kot tudi učitelji smo zelo uživali ob tovrstni kulturni izmenjavi med razredi in bi si želeli tudi v prihodnje kulturne dneve obeleževati na takšen način!

Dostopnost