8. Unescov projekt

Pletemo niti mreže z brenčanjem čebel

Ena izmed najpomembnejših nalog čebel je opraševanje rastlin, kar zagotavlja hrano in prehransko varnost, trajnostno kmetijstvo, biotsko raznovrstnost ter pomembno doprinese k blažitvi podnebnih sprememb in ohranjanju okolja. Ohranjanje in zaščita čebel tako dolgoročno prispeva k zmanjševanju revščine, lakote in ohranjanju zdravega okolja. Čebele pa so kljub vsem naštetim koristnostim za človeka in okolje vedno bolj ogrožene. Le s skupnim prizadevanjem lahko poskrbimo za varstvo čebel in njihov življenjski prostor.

Ker je OŠ Griže neposredno povezana s čebelarsko tradicijo, v Grižah je namreč pred več kot 200 leti deloval duhovnik Janez Goličnik, katerega zasluga je 1. slovenski prevod knjige znamenitega slovenskega čebelarja Antona Janše, ki je deloval na Dunaju, smo se v letošnjem Unescovem mednarodnem projektu, Pletemo niti mreže z brenčanjem čebel, odločili, da učencem podrobneje predstavimo čebele, čebelarstvo in njihov pomen za ljudi.

Čebele in njihovo življenje bomo spoznavali v četrtek, 23. 5. 2019, v okviru 8. mednarodnega Unescovega projekta Pletemo niti mreže z brenčanjem čebel. K sodelovanju vabimo Unescove vrtce, osnovne in srednje šole ter vzgojno-izobraževalne ustanove Spodnje
Savinjske doline.

K sodelovanju in skupnemu ustvarjanju pa vabljeni sodelujoči otroci, učenci in dijaki, vsak na svoj način.

Celoten razpis, seznam delavnic in prijavnice so dostopne na spodnjih povezavah.

RAZPIS PROJEKTA PLETEMO NITI MREŽE Z BRENČANJEM ČEBEL

SEZNAM IN OPISI DELAVNIC

PRIJAVNICA ZA SODELUJOČE VRTCE

PRIJAVNICA ZA SODELUJOČE OSNOVNE IN SREDNJE ŠOLE

Dostopnost