Veselje do znanosti

V petek, 18. novembra 2016, je Gimnazija Celje – Center že deveto leto zapored obeležila Svetovni dan znanosti za mir in razvoj. Na prireditvi je sodelovalo več kot 250 učencev in njihovih mentorjev iz 27 šol.

V uvodnem delu letošnje prireditve so O drogah in zasvojenosti spregovorili Lara Rojc, kriminalistična inšpektorica na Oddelku za organiziran kriminal v Sektorju kriminalistične policije Celje, Veronika Jazbec, prof. raz. pouka in organizacijski vodja Centra za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog Celje ter Bojan Kodelja, vodja projekta Ne-odvisen.si.

V nadaljevanju so sledile delavnice, kjer so učenci odkrivali čarobnost in uporabnost naravoslovnih znanosti. Pod mentorstvom Marije Pavčnik in Ane Cencelj so učenci Blaž Čerenak, Žan Gojznikar, Lava Vovk Petrovski, Maša Kraner in Neža Vodeb vodili delavnico S KOKA KOLO MALO DRUGAČE. V delavnici IZDELAJMO POJOČE CEVI pa so učenci pod mentorstvom Matjaža Mavharja raziskovali obnašanje zvoka, glede na dolžino in prečni presek cevi.

Dostopnost