ZAKLJUČKI LITERARNIH NATEČAJEV

Vsak jezik ima svoj dom in dom slovenščine je tukaj.

Dr. Jože Toporišič

 

S temi besedami našega jezikoslovca, dr. Jožeta Toporišiča, se je 19. 4. zaključil literarni natečaj, ki ga razpisala OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Med 135 literarnimi prispevki iz cele Slovenije je prejela priznanje za doseženo 3. mesto v poeziji Lava Vovk Petrovski. Skupaj s svojo mentorico, Vesno Družinec Pilko, se je udeležila nagradnega izleta Korenine jezika, v organizaciji OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Ogledali smo si rojstno hišo slovenskega jezikoslovca in slovaropisca Maksa Pleteršnika, bližnji grad Pišece, spominski park Jurija Dalmatina v Krškem, Posavski muzej Brežice, rojstno hišo jezikoslovca dr. Jožeta Toporišca v Mostecu, za zaključek pa nas je ravnateljica šole gostiteljice popeljala z brodom na drugi breg Save.

Še dva nagradna natečaja sta bila zaključena na isti dan. Na prireditvi Naj pesem pove, v organizaciji OŠ Prebold, sta dobili priznanje za svoji pesmi Živa Zorko in Lava Vovk Petrovski.

Ljubljanska OŠ Vič zaključila nagradni natečaj z naslovom Jaz in Slovenija čez 25. let. Osmošolki učenki Eva Krušnik in Ema Rom Zupanc sta prejeli priznanje za svojo pesem Slovenija.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke.

 

Dostopnost