Mesec varne rabe interneta na OŠ Griže

Naša šola se je tudi letos priključila akciji varne rabe interneta.  V tem mesecu na šoli potekajo delavnice za učence od 4. do 8. razreda. Za učence 9. razredov pa smo v mesecu novembru izvedli naravoslovni dan Varno in odgovorno odraščanje in varna raba interneta.

Lepo je, če smo na spletu vsi prijazni drug do drugega. Vendar v resničnosti ni vedno tako. Včasih smo priče nesramnih komentarjev, morda so bili učenci že tarča oz. žrtev takega vedenja na spletu ali pa so celo sami prizadeli druge na spletu. Z učenci 4. in 5. razredov se na delavnici pogovarjamo o tem, kako se počutimo, če so drugi prijazni do nas in kako se počutimo, če so nesramni, žaljivi ali nas ignorirajo.

Z učenci 6., 7. in 8. razredov pa se na delavnicah pogovarjamo o pasteh, ki jih prinašajo digitalne tehnologije in internet (varovanje zasebnosti, spletno nasilje, objavljanje neprimernih vsebin in kako nasilne igre vplivajo na razvoj možganov). S pomočjo različnih gradiv na delavnicah pripravljajo video sporočila z nasveti za varno in odgovorno rabo interneta in mobilnih naprav.

Starši, ki ste 5. februarja zamudili informativno oddajo z naslovom Vzgoja za internet, si lahko posnetek ogledate na tej povezavi.

Dostopnost