Podarimo izdelek podarimo nasmeh

Spoštovani učenci in starši,

naša šola sodeluje v projektu Simbioza Skupnosti. V letošnjem letu smo se odločili, da v mesecu decembru speljemo akcijo Podarimo voščilnico,  podarimo nasmeh.V teh težkih časih, ki stanovalcem  domov za starejše niso naklonjeni, želimo razvedriti njihova srca z  izdelki naših učencev. Učenci  naj izdelajo voščilnico z lepimi željami,  lahko tudi risbico s pozitivnimi mislimi ali pa preprost okrasek za na okensko poličko. Izdelek naj prinesejo v šolo in ga odložijo v skrinjo s pripisom: Podarim likovni izdelek, podarim nasmeh. Pisava naj bo dovolj velika in berljiva. Voščilnice ne potrebujejo kuvert ali znamk, saj jih bomo po koncu akcije vse skupaj zapakirali in odpeljali v dom Nine Pokorn Grmovje.Akcija bo potekala od 14. 12. do 23. 12. 2020. Skrinjica bo pred šolo (vhod 1. VIO) vsak dan med 8. in 15. uro.

S to prijazno gesto želimo pri učencih razvijati pozitiven odnos do starejših občanov, srčnost in temeljne vrednote -skrb za druge, sočutje in prijaznost.

Voščilnica bo izročena stanovalcem doma. Verjemite, da bomo marsikomu priklicali nasmeh na obraz, saj v času napredne tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar od katerega bi lahko kaj prejel. 

Koordinatorica projekta:

Monika Pinter

Dostopnost