Kam na srednjo šolo?

Spoštovani,
v sodelovanju z Zvezo srednjih šol in dijaških domov Slovenije je nastal portal Slovenske srednje šole, ki je zaživel 1. februarja 2021. Namen portala je zagotoviti informacije o srednjih šolah, šolskih centrih ter programih na enem mestu in tako pomagati družinam in devetošolcem pri odločitvenem vprašanju »Kam na srednjo šolo?«
Na portalu je trenutno vključenih že 54 srednjih šol, ki skupaj predstavljajo več kot 239 izobraževalnih programov.
V obdobju od 1. februarja 2021 do konca šolskega leta bodo izvedene številne promocijske aktivnosti, ki bodo potekale na družbenih omrežjih (Facebook, Instagram in TikTok), preko E-mail kampanj, medijskih partnerstev ter aktivnosti klicnega centra. Ob različnih pojavnostih bodo ozaveščale devetošolce in starše o vseh potrebnih informacijah, ki so nujne ob vpisu na srednjo šolo.
Glede na to, da si skupaj prizadevamo za čim boljšo informiranost omenjene ciljne skupine, vas prosimo za pomoč pri promociji. Promocijske aktivnosti so lahko izvedene na spletnih straneh posameznih šol, družbenih omrežjih ali pa elektronskem obveščanju. V priponki smo vam v ta namen pripravili slikovni material in spletno povezavo do omenjenega portala.
Veseli bomo vašega pozitivnega odziva in sodelovanja pri promociji portala, saj se zavedamo, da je v trenutnem času ključno mladim in staršem zagotoviti vse potrebne informacije.
a) Želeli bi portal in informacije, ki jih ponuja, predstaviti oz. približati ravnateljicam/ravnateljem osnovnih šol ter preko njih tudi devetošolcem in njihovim staršem;
b) Hkrati bi vas prosili tudi za obveščanje ravnateljic/ravnateljev srednjih šol, ki bi jih radi povabili k ogledu portala in potencialnemu sodelovanju , v kolikor njihova šola še ne sodeluje oz. ni predstavljena na portalu.
Za dodatne informacije in usklajevanje smo na voljo na številki 041 626 826 in preko e-naslova info@slovenskesrednjesole.si.

 

Dostopnost