Zaključek bralne značke in kulturni dan KNJIGA

V sredo, 26. 5. 2021, smo na šoli imeli celostni kulturni dan posvečen knjigi. Letos mineva 60 let od začetka projekta Bralna značka, zato smo ta pomemben dogodek obeležili z videom, ki so ga pripravili učenci knjižničarskega krožka in v katerem so govorili o svoji svojih najljubših knjigah in o tem, zakaj je dobro brati v digitalnih časih. Nato je sledilo poustvarjanje na književno delo, ki so ga obravnavali v razredih. Mlajši učenci so izvajali dramatizacijo književnih del, izdelovali lutke, ustvarjali stripe, likovno poustvarjali ipd. Starejši učenci pa so izdelovali razredne časopise z različnimi rubrikami: razmišljanja o šoli na daljavo, pisanje pesmi, ustvarjanje stripov, križank, pisanje horoskopov, izvajanje intervjujev in anket o branju med učenci in delavci šole ipd. Učenci so bili za delo zelo motivirani in nastali so čudoviti izdelki.

Učenci 4. in 5. razreda (ter POŠ Liboje) pa so si ogledali vodeno razstavo Pot knjige, ki jo omogoča Javna agencija za knjigo RS. Po razstavi je vodil učenec 7. razreda Luka Ostervuh. Učenci so bili nad njegovim vodenjem navdušeni. Nato so rešili učne liste in v dar prejeli brošuro Pot knjige.

Ob koncu kulturnega dneva so učenci tiho brali svoje knjige in izpolnili evalvacijo o kulturnem dnevu.

S tem dnevom smo tudi zaključili letošnje obdobje bralne značke. Vsem učencem, ki so osvojili bralno značko, še posebej zlatim bralnim značkarjem, iskreno čestitamo. Ostalim učencem, ki pa letos niso sodelovali pri tem projektu pa sporočam:

Nikoli ni prezgodaj!

Nikoli ni prepozno!

Vsak čas je ravno pravi za branje, pogovor in prijetno druženje ob branju.

 

Zapisala Polona Jelen

Dostopnost