Ustvarjalno, čarobno, sneženo

V četrtek, 7. decembra, smo na OŠ Griže pripravili dobrodelno prireditev Izgubljena snežinka z božičnim sejmom. Učenci so predhodno na tehniškem dnevu ustvarjali praznične izdelke in voščilnice z enim samim iskrenim namenom – napolniti šolski sklad. Sredstva iz šolskega sklada so med drugim namenjena otrokom OŠ Griže in POŠ Liboje za sofinanciranje posameznih dejavnosti socialno šibkim učencem, kot tudi za zviševanje standarda pouka.

Novost letošnjega božičnega sejma je bil poseben dobrodelni piškotek z imenom Griškotek. Piškotke so spekle in okrasile pridne roke naših zaposlenih. Za glasbeno vzdušje na sejmu pa je poskrbela Godba Zabukovica.

Velika množica obiskovalcev nam je dala še poseben zagon in motivacijo za to, da pokažemo, česa smo sposobni. Za uvod v prireditev so poskrbeli naši najmlajši sosedje, otroci Vrtca Griže, s Čarobno vrečo, nadaljevali pa v podobnem slogu Folklorna skupina Navihančki OŠ Griže ter Folklorna skupina POŠ Liboje. A kaj hitro je vihar, ki je prihrumel v dvorano, naznanil, da prihajajo med nas snežinke  – balerine. Med njimi se je ena žal izgubila in je skozi dramsko igro, s pomočjo pevcev in plesalcev ter prijateljev in gozdnih živali, na koncu le uspela najti mamo Zimo. Za posebno presenečenje večera pa so poskrbeli zaposleni na OŠ Griže, ki smo vam s pesmima Tople oči in Feliz Navidad ogreli srce in vas popeljali v božični čas. Ker pa je prišla med nas mama Zima, so na koncu res zapadle prave snežinke. In čisto nič nas ni zeblo. Prav toplo nam je bilo pri srcu.

Vsem, ki ste sodelovali in pomagali na prireditvi, se iskreno zahvaljujemo. Hvala vsem posameznikom in podjetjem, ki ste in še boste darovali prispevke za Šolski sklad OŠ Griže.

Naj vas v teh prazničnih dneh spremlja misel Toneta Pavčka, ki pravi:

So poti, ki vodijo v nove kraje,
so poti, na katerih se marsikaj doživi,
so poti, ki vodijo v nova spoznanja,
in so poti, ki vodijo v srca ljudi.

Srečno vsem!

Polona Jelen, vodja prireditve

Foto: Andrej Gregorič, Zoja Fijavž

Dostopnost